In Metz ligt een parkje dat ooit Big Bang Schtroumpf (1989 – 1990), Walibi Schtroumpf (1991 – 2002) en Walibi Lorraine heette (2003 – 2006). Het park heeft een hele geschiedenis achter de rug en gaat nu door het leven als “Walygator Parc”. Ik was er nog nooit geweest dus besloot ik eens te gaan kijken hoe het park erbij ligt..

Ik hoorde de laatste jaren niet veel goeds over dit park, hoe het erbij ligt, onderhoud, etc..
Nu wou ik zelf een kijken wat de “staat” is van dit park en deel graag mijn ervaringen met jullie. Bij het oprijden van de (gigantische) oprijlaan merkte ik dat dit park al heel groots is aangelegd. Eenmaal aangekomen op de parking met maar een 50tal wagens op de ook gigantische parking zie je het vrij groote toegangsgebouw staan met aan de zijkanten de loketten.
Omdat het zo kalm was kon je enkel toegangsticketten kopen aan de infobalie.
Eenmaal het park binnen wandel je door een overdekte mainstreet met glazen dak met aan het einde een Wave Swinger. Onze eerste attractie van de dag was de bootjesrondvaart op het meer (die voor mijn iets te lang duurde) in ruim 20 minuten vaar je langs decors met de mascotte van het park.

Eenmaal we er eindelijk uit waren gingen we dieper het park in richting Annaconda, de houten achtbaan van het park.
Ook hier was geen wachtrij maar toch moesten we wachten tot er genoeg personen waren om minstens een halve trein te vullen. De laatste jaren kreeg deze baan heel wat opfrissingswerken en dat voelde je. De baan gaat soepel door zijn parcours en de drops worden aan een goeie snelheid genomen. Toch een subtopper voor dit park en omdat iedereen nog een ritje wou werder we meteen op een bisnummer getrakteerd. Dat scheelt weer een kwartier wachten op mensen!

We gingen verder het park verkennen en passeren Monster, de B&M coaster van het park. Helaas moesten we deze nog even links laten liggen want door de kalmte in het park hielden ze de poorten in de voormiddag dicht dus wandelden we richting het voormalige smurfendorp waar we de monorail deden en een ovezicht kregen van het gebied.

Middag, we aten een standaard hamburgermenu met frietjes een drankje en een dessert.
Het was niet het beste wat ik ooit gegeten heb maar het was zeker eetbaar.

Nu naar het wat ruigere geweld, het was tijd voor de Comet, een Oude Vekoma coaster waar je eens goed in heen en weer kan worden geschud. Omdat deze ligt in het gebeid met nog andere thrills nemen we deze ook mee zoals de Space Shot een shot en drop tower en de G-Lock een molen met vliegtuigjes aan die om hun as draaien. Niet veel verder wat vroeger het kasteel van Gargamel was zat nu een “spookhuis” hierin waren scenes te zien maar er waren geen acteurs in deze attractie. We besloten om richting Monster te gaan daar we deze nog niet hadden gedaan en dit toch een beetje de reden was dat we hier waren. Terwijl we die richting uit gingen passeerden wa de plaats waar vroeger “Tang Or” de Huss Topple Tower stond op de fundering stond nu een drote dino de bij hun Dino-Raft hoorde (de ronde bootjes).

Toen we terug langs de mainstereet passeerden zagen we dat er een klein museum was met de geschiedenis en maquettes van het park, na het navragen bij de infobalie konden we eens een kijkje gaan nemen bij deze maquettes met gote dank aan de directie van het park die ons heel vriendelijk te woord heeft gestaan!

Op naar het volgende.

We waren bijna bij Monster toe het enorm begon te onweren tot groot ongenoegen moesten we gaan schuilen en Monster wederom gesloten, terwij de regen aan het minderen was deden we nog een klein flatride die in de buurt stond “de Krinoline” een op en neer draaiende bank. Het onweer was voorbij, eindelijk tijd voor Monster wandelend en stuntelend door de wachtrij waar plassen waren van wel 15cm diep waardeer je langs het hekkenwerk moest kruipen om geen natte voetten te krijgen zijn we dan toch aan boord geraakt van deze “monsterachtbaan” man wat was dit een goede coaster echt intens! Na enkel ritten was het sluitingstijd nog net de laatste rit kunnen doen op Monster en dan maar terug richting de uitgang van het park, in mainstreet heb je nog de kans om de souvenirwinkel te bezoeken.

Tot slot, Walygator Parc is een tof proper parkje die van ver komt gezien de geshiedenis van het park maar zeker een bezoekje waard is! Geniet van de foto’s.

Deze slideshow vereist JavaScript.